קופיקס בקניוני עזריאלי ובדיזנגוף סנטר

קופיקס בקניוני עזריאלי ובדיזנגוף סנטר

כבר כמעט שנתיים שקופיקס מפעילה סניפים של קפה, כריכים, מאפים ושאר דברי מזון ב-5 שקלים וזו הפעם הראשונה שהיא מצליחה לפתוח סניף בקניון של עזריאלי, אחת משתי קבוצות הקניונים החזקות בישראל. דמי השכירות: 220 שקל למ"ר.


לקופיקס יש כבר 5 סניפים בקניונים, שלא שייכים ל-2 הקבוצות הגדולות. מדובר בסניפים בגירון אשקלון, גרנד קניון באר שבע, קניון הזהב בראשון לציון, קניון לב כרמיאל וקניון סחנין (בגרנד קניון קופיקס חתמה מול אלי להב). מייסד הרשת אבי כץ, אמר בעבר כי הסניפים בקניונים הם מהמצליחים ברשת.





קופיקס שואפת להרחיב פריסתה בקניונים בכל רחבי הארץ. הסניף בעזריאלי חיפה מהווה פיילוט. אם יצליח, ייפתחו סניפים נוספים בקניוני עזריאלי ברחבי הארץ, מה שייתן לרשת עוצמה וכן יהווה סכנה מסוימת לפריטי הטייק אוויי של רשתות הקפה ורשתות מזון אחרות, שלהן סניפים בקניונים. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שמדובר בקניון הפחות מצליח בחיפה, לעומת הגרנד קניון ויתכן שבקבוצת עזריאלי מצפים מקופיקס לשפר את התנועה בקניון.



בקרוב הסופרים של הרשת יגיעו לקניונים?


לפני כחודשיים, קופיקס פתחה רשת סופרמרקטים עירונית בשם סופר קופיקס. 4 סניפי סופר קופיקס ייפתחו עד סוף השנה הנוכחית. סך הכל עד 2018 קופיקס מתכננת לפתוח 34 סניפי סופרמרקט, שימוקמו במרכזי הערים ובתוך שכונות. לא מן הנמנע שחלקם, אם יתאפשר לה, ימוקמו בקניונים.



לקופיקס יותר מ-70 סניפים מיעוטם משמשים גם כסניפי בר ותגיע ל-110 סניפים בהמשך השנה, כך לפי הדו"חות שפרסמה הרשת, שהחלה להיסחר לאחרונה בבורסה. לרשת גם 2 עגלות מכירה בבתי-ספר. בכוונתה להקים 3 השנים הבאות כ-30 סניפים ו-10 עגלות קפה בכל שנה.






ב-2014, בתי הקפה של הרשת גלגלו 30.7 מיליון שקל והרווח הגולמי עמד על 17.3%. המכירות הכלליות של הרשת, הכוללות רווח גם ממכירת 42 סניפים לזכיינים, הסתכמו ב-51.5 מיליון שקל. הערכת השווי של פעילות קופיקס עומדת על 90 מיליון שקל.



יחד עם זאת, הרשת הפסידה תפעולית ב-2014 1.2 מיליון שקל. מדובר בהפסד גדול יותר לעומת 2013 מבחינת סכום, אך

קטן מבחינת אחוז: הסכום היווה 2.4% מהמכירות לעומת 31.9% מהמכירות.