מהפיכה בכוס מיץ

מהפיכה בכוס מיץ

המגמה הבריאותית, התובעת מודעות למה שאנחנו מכניסים לפה, היא כבר חדשות ישנות. בארבעת השנים האחרונות, בזכות מחקר ופיתוח טכנולוגי, חלה מהפכה גם בתחום מיצי הבריאות וזה עובר שינוי מרענן.


הדעה הרווחת כיום, בקרב תזונאים, היא שכדי ליהנות מכל נפלאותיהם של המרכיבים התזונתיים של הפירות, יש לדקדק גם באופן הכנת המיץ, כלומר בטכניקת הסחיטה, ולא רק בטריות חומרי הגלם. אם בעבר די היה במשקה כלשהו, ממותק או מוגז, כדי לרצות את כל מי שעוצר בתחנת רענון בדרכים, הרי שבימים אלו כבר ברור לכל כי אין תחליף למיץ סחוט טרי, עירוי מזוקק של אנרגיה טבעית, כשרוצים לשתות משהו קר ולהיטען באנרגיה מחודשת.


חלוץ המהפכה המחשבתית, שהכניסה לתוך כוס השתייה את נפלאותיהם של מתנות הטבע מממלכת הצומח, הוא יזם העסקים הבריטי נורמן ווקר וורדרואו. בשנת 1930 הוא סחט לראשונה מיצי פירות וירקות. ווקר ידע על מה הוא מדבר. הוא עצמו הגיע לגיל המופלג 108 בזכות תפריטי התזונה הבריאה שאימץ לעצמו. למיצי הפירות והירקות היה בו מקום של כבוד. עם השנים החלו המסחטות המכאניות להשתפר פלאים. אך עם זאת, התברר, כי התפיסה של טכנולוגיה מואצת שבעזרתה נסחטו מיצים במסחטות שפעלו בכח צנטריפוגאלי עם להבים משוננים במהירות בזק, התיישנה.


הטרנד העולה בעולם המיצים הסחוטים, בו תומכים בריאותנים מקיר לקיר, הוא סחיטה איטית ויסודית של הפירות באופן שאינו פוגם במרכיבים הטבעיים ומאפשר לסחוט מהפירות את כל הטוב שהתברכו בהם. על פי יצרני המסחטות, באלו מהדור הקודם בכל דקה היו 1,500 סיבובים ואילו המסחטות המתקדמות פועלות ב-70 סיבובים לדקה. מחקרים מראים כי הסחיטה האיטית גורמת לכך שלא נוצר חום העלול לפגוע באיכות המיץ.


ברשת ארומה ישראל הקפידו להתעדכן במגמה הבריאותית והמיצים הטריים אותם הם מגישים נסחטים במכונות סחיטה מהדור החדש הפועלות בסחיטה איטית. תודעת הבריאות המתקדמת של הרשת התיישרה עם הדרישות העולות של הצרכן הישראלי שהתחיל להסתכל על מה שבצלחתו ובכוסו.


לאחרונה החלה הרשת להציע ללקוחותיה מיצים בריאותיים חדשים. המיקסים של הפירות נארזים במפעל החדשני של הרשת בבית שמש. משם הם מגיעים בשקיות ואקום לבריסטה, שסוחט אותם, בו במקום, בתהליך הסחיטה האיטי. "אל דאגה", מציינים ראשי הרשת, "לא מדובר בהליך שיגרום ללקוח להתעכב זמן רב בדרך ללגימת המשקה שהזמין, אלא בתהליך שיבטיח לו הנאה מרבית עם הערכים הבריאותיים הקיימים בפירות ובירקות". זמן הסחיטה המדויק הוא חצי דקה.
 
בין המיצים הטריים והטבעיים שנסחטים במקום, ניתן למצוא ברשת ארומה מיקס ירקות של סלק, סלרי, וגזר המתווספים לתפוח עץ. התערובת הזאת מוגשת על פני כל השנה. מיקסים אחרים, התלויים בעונות השנה, מציעים כוס מרעננת של תפוח עץ, ענבים ונענע, או תפוח עץ, תפוז ואפרסמון, או לחילופין תפוח עץ אדום, תפוח עץ ירוק וכן לימון על קליפתו. המיקס החדש שיוצע ללקוחות הרשת נשען על תפוח עץ, קיווי ושומר.


תהליך החשיבה, הניסוי, הטעייה והשיפור של רשת ארומה ישראל בכל הקשור למיצי הבריאות אותם הם מגישים ללקוחותיהם נמשך על פני כשנה וחצי. בזמן הזה נעשו ניסיונות רבים עם פירות עונתיים מתחלפים, ונרכשו מכשירים ייעודיים שיתמכו בתהליכי שטיפת הפירות וחיתוכם.


 
 
התהליך הזה קרה במקביל להבנה של הרשת כי ציבור הצרכנים דרש שקיפות מלאה גם בכל מה שנמזג לכוסו או מוגש לצלחתו.


 


מתעניין/ת בפגישת יעוץ והכוונה לרכישת זיכיון של בית קפה? לחץ/י כאן